Aan de slag! Geef je ruiterskills een boost
Ruitervoorkeurenprofiel
Met je ruitervoorkeurenprofiel weet je welke bewegingstaal jij gebruikt. Ontdek hoe je beweegt en communiceert met je paard. Door deze kennis worden jij en je paard samen een topteam.
Je ruitervoorkeurenprofiel is een uitgebreide analyse die gebaseerd is op fysieke stabiliteitsoefeningen. Samen analyseren we jouw balans en mate van ontspanning. De oefeningen zijn heel specifiek gericht op jou als ruiter.
Weet jij wat jouw ruitervoorkeuren zijn, dan weet jij hoe je het beste mee kan bewegen met je paard. Je zit hierdoor jouw paard niet meer in de weg en kunt precies aanvoelen wat het paard nodig heeft.
Interessant! Ik wil meer weten.
Mogelijkheden voor ruiters
Eenmalige training
In een privéles gaat Suzanne aan de slag met jouw unieke en persoonlijke ruitervoorkeuren. Je ontwikkelt samen een ruitervoorkeuren profiel en daarna ga je direct op jouw paard aan de slag.
Zo ontdek je meteen hoe dat je jouw ruitervoorkeuren kunt toepassen op het paard en wat het effect is.
De investering is €95,00 excl. reiskosten
Trainingstraject
Dit coachtraject bestaat uit 3 trainingen met Suzanne:
- In de 1e training ontdek je jouw unieke en persoonlijke ruitervoorkeuren profiel. Daarna ga je direct aan de slag op jouw paard met begeleiding van Suzanne.
- In de 2e en 3e training ga je wederom aan de slag op jouw paard onder begeleiding zodat jij alles leert over jouw ideale ruitertechniek.
De investering is €170,00 excl. reiskosten
Wat brengt Ruitervoorkeuren?
Hierna gingen we rijden en wat een profijt had ik. Duidelijke aanwijzingen zoals het stabiliseren vanuit mijn bekken. Mijn paard ging direct beter lopen, ruimer, vrijer bewegen en dat is voor beide zo fijn. Nu een paar weken verder gebruik ik nog steeds je aanwijzingen en wat gaat mijn merrie goed. Het is zo een eye-opener geweest.
Dit zorgt ervoor dat ik beter weet wat ik uit kan proberen, waardoor ik een beter en blijvender resultaat krijg bij mijn leerlingen. Ze voelen zelf het verschil tussen wat werkt en wat niet en dat zie je.”
Alles wordt rustiger en ik ga meer in het zadel zitten. Ook mijn brede blik zorgt nu voor rechtere lijnen en meer 8-en op het protocol. Ik blijf veel meer in contact met mijn gevoel en daardoor gaan oefeningen me veel gemakkelijker af.
Meer over Ruitervoorkeuren
Bewegingstaal
Iedere ruiter heeft zijn natuurlijke manier van bewegen en ook zijn natuurlijke manier van meebewegen met zijn paard.
Hoe jij balans en ontspanning krijgt, is afhankelijk van je bewegingstaal. Ieder mens heeft een andere manier van bewegen. Dat wordt bewegingstaal genoemd. Met ruitervoorkeuren weet jij je unieke bewegingstaal, zodat jij alle kleine signalen van je paard voelt en je ruitergevoel vergroot.
Je vergroot jouw ruitergevoel met het ruitervoorkeurenprofiel. Met minder hulpen meer effect bij jouw paard. Jij en je paard begrijpen elkaar beter en worden samen een top team!
Voorbeelden van verschil in houding, beweging en techniek
Kijk maar eens naar de ruiters op het plaatje. Charlotte Dujardin, Isabell Werth, Edward Gal en Cathrine Dufour. Ze bewegen en zitten allemaal anders.
Charlotte Dujardin zit van nature heel makkelijk rechtop, Isabell Werth beweegt wat meer, Edward Gal zit veel minder rechtop, Cathrine Dufour heeft een vrij rechte houding. Deze ruiters rijden vanuit hun unieke ruitervoorkeuren. Ze gebruiken hun eigen unieke bewegingstaal.
Als er een ideale ruitertechniek zou bestaan, waarom verschillen alle ruiters dan in houding, beweging en techniek?
Ontwikkel jezelf als ruiter in je ruitersportcarrière, recreatie of wedstrijdgericht
Hoor je regelmatig ‘zit stil!’ of ‘zit rechtop!’?
Je lichaam is actief tijdens het rijden en communiceren met je paard. Dus laten we ophouden met stil te willen zitten.
Toch proberen we op ons paard stil te zitten en dat gaat niet. Stil zitten betekent dat je je gaat vasthouden in je lijf. Doordat je de beweging van het paard niet door jouw lichaam laat gaan, stop je met communiceren.
Jij en je paard hebben een verbinding die begint bij jou als ruiter. Het is dus belangrijk om jouw ruitervoorkeuren te leren kennen en te weten hoe te gebruiken.
Als jij het beste uit jezelf als ruiter kan halen, dan kun jij ook het beste uit je paard halen.