Joker

Word de beste ruiter die je maar kunt zijn met hulp van het mechanische paard Joker!

Joker kan stappen, draven en galopperen. Maar dat doet hij alleen als jij de goede beweging maakt. 

Super leerzaam, want jij als ruiter is het enige wat overblijft. Jij moet de goede beweging maken en dan gaat hij bewegen.

Je leert van Joker om zelf technisch en in balans de goede beweging te maken in alle gangen. Wij kunnen je samen met Joker helpen om jouw beweging, balans en ruitertechniek te verbeteren.

Ook kun je op Joker zijgangen, eenvoudige galopwissels en de vliegende galopwissels rijden. Joker kan ook nageven waardoor je ook aan je techniek voor een goed contact en een goede aanleuning kunt werken. Je kunt je eigen zadel op Joker leggen, zodat je vertrouwd in het zadel zit.

Tarieven

De kosten zijn €30,00 voor een half uur training op Joker begeleid door Suzanne. Je kunt ook een 5-trainingen kaart aanschaffen voor €140,00. Gezinsleden kunnen deze kaart delen. Deze 5-trainingen kaart is alleen geldig op Hippisch Centrum Hoeksche Waard.

Een ruiter kan niet gewoon “stil zitten” om stil te zitten op een bewegend paard. Daar is veel meer voor nodig.  Iedere ruiter is het aan het paard verplicht zichzelf zo te trainen dat de ruiter het paard nergens in de weg zit.

En dat train je op Joker!

Wie is het paard Joker?

Leer harmonieus samen te bewegen met je paard door deze bewegingssimulator

Wil je graag leren hoe je perfect kunt meebewegen met de bewegingen van je paard, in plaats van simpelweg te volgen? Met behulp van het mechanische paard Joker, kun je als ruiter leren voelen wat er in jouw eigen lichaam moet gebeuren om volledig in harmonie te bewegen met je paard.

Bij het “volgen” van de bewegingen van je paard loop je altijd een fractie achter, wat betekent dat je onbewust de bewegingen, het ritme en het tempo van je paard verstoort.

Wat maakt een ritje op deze bewegingssimulator zo bijzonder?

Op Joker heb jij als ruiter de volledige controle over de bewegingen. In tegenstelling tot elektrische simulatoren, werkt deze simulator mechanisch en bootst daardoor de realistische bewegingen van een echt paard nauwkeurig na. 

Als jij: 

  • De juiste bewegingen maakt;
  • Het ritme aanhoudt;
  • Beschikt over fijne motoriek;
  • Een rustige ademhaling;
  • Balans houdt;
  • Je botten op de juiste manier gebruikt met behulp van de juiste spierkracht;
  • En een goede verbinding hebt van je schouders naar je ellebogen via je polsen/handen naar het bit: 

Zal de simulator de gangen van een paard exact nabootsen!

Joker vertelt jou ook wanneer je het niet goed doet

Maar zit je te veel naar achteren of naar voren, houd je je rug hol, duw je je hakken naar beneden, zijn je handen ongelijk, leun je te veel naar één kant, of ervaar je spanning in je kaken, dan zal de Joker niet ritmisch reageren. Hij fungeert als een spiegel die je confronteert met jouw ongemakken en beperkingen.

Een disbalans bij het paard kan zowel fysieke ongemakken veroorzaken voor het paard zelf als voor de ruiter. Omgekeerd geldt hetzelfde: een disbalans bij de ruiter kan lichamelijke ongemakken veroorzaken voor zowel de ruiter als het paard.

Ontdek de harmonie van beweging met deze bewegingssimulator en creëer een sterke band met je paard, gebaseerd op vertrouwen en perfecte samenwerking.

Ga jij met jezelf aan de slag?

Op joker kun je werken aan: