Bekijk de

de reviews

REVIEW

PETRA DE LINT

Ik kan het iedereen aanraden om je profiel te laten maken en les van Suzanne te hebben, wat een eye-opener! Vooral als je, net als ik, al lange tijd dezelfde opmerkingen krijgt van instructeurs en je daar toch niet echt verder mee komt. Misschien moet je dat net even anders vertalen naar hoe het werkt voor jouw lijf. Het levert mij veel meer ontspanning tijdens het rijden op. Net even een ander aandachtspunt kan een wereld van verschil maken. Merk ook direct het positieve effect ervan op mijn paard!

REVIEW

ANETTE TIMMER

Op gevoel, wijsheid, ervaring en zelf ervaren laat Suzanne je zien en voelen wat jou lichaam doet. Mijn paard was ook zeer tevreden over hoe Suzanne mij de dingen uitlegde en liet voelen. Veel geleerd en nu verder in de praktijk brengen.

 

Super fijn wanneer je weet welke voorkeuren je lichaam heeft! En bijzonder hoe Suzanne daar achter komt met oefeningen en daarna meteen op je paard ermee aan de gang gaat. Met duidelijke aanwijzingen verander je iets aan je houding en je merkt meteen ontspanning bij je paard en jezelf. Tobe en ik hebben er veel baat bij en ik weet zeker dat elke ruiter die bewuster wil weten hoe zijn lichaam werkt hier ook veel baat bij heeft. Welke discipline of niveau je ook hebt.

REVIEW

ANS ALBERDA

Het blijft super interessant dat als je beter weet hoe je eigen lijf en hoofd in elkaar zitten, je met hele kleine aanpassingen veel beter kan functioneren op je paard! Ik blijf erbij dat zeker veel meer ruiters, instructeurs, maar eigenlijk ook zelfs juryleden hier meer van zouden moeten weten!!!

REVIEW

NETTY VAN NIELEN

Vandaag een leuke en leerzame clinic gehad met Suzanne Heemskerk van Ruitervoorkeuren.

 

Jouw specifieke lichamelijke voorkeuren, dus of je iemand bent die van nature grote of juist kleine lichaamsspieren gebruikt, je voorkeur voor linker of rechteroog , of je vanuit je schouders of juist vanuit je heupen gaat indraaien en nog veel andere aspecten, worden in een profiel vastgelegd en daarna ga je te paard om die voorkeuren te finetunen. Ik kijk uit naar de volgende keer, dat ze komt, want nu al merkte ik verschil tijdens het rijden. Ik blij, Reggae blij….

REVIEW

JACUELINE NIERS

Voor mij heeft de clinic veel betekend! Vooral de armen/handen iets dichter bij mijn lichaam waardoor ik gemakkelijker arm en schouder af kan laten afhangen. Ik kan mijn hulpen dan veel verfijnder geven. Alles wordt rustiger en ik ga meer in het zadel zitten. Ook mijn brede blik zorgt nu voor rechtere lijnen en meer 8-en op het protocol. Je uitleg dat ik van mijn instructeur niet teveel details wil horen maar meer de grote lijnen en het einddoel heeft ook heel veel impact. Ik blijf veel meer in contact met mijn gevoel en daardoor gaan oefeningen me veel gemakkelijker af. Ik leer daardoor zoveel beter. Al met al voor mij heel leerzaam!

REVIEW

YVONNE NEELEN-BLEES

Ik heb een uitgebreide sessie gehad van Suzanne en ben zeer positief!

 

Aan de hand van mijn profiel kon  Suzanne me tijdens het rijden goed helpen met mijn houding en beweging. Er zijn mij twee tips specifiek bijgebleven en dit gebruik ik nog dagelijks in mijn rijden.

 

De eerste is het draaien vanuit mijn heupen in plaats van draaien vanuit mijn schouders. Ik merkte direct resultaat, de keertwendingen en appuyementen gingen veel makkelijker! Het is dus ook echt voor iedereen anders! Het bijzondere vind ik dat dit vanuit mijn profiel naar voren komt.

 

De tweede is de aanwijzing om mijn schouders en heup beter te laten samenwerken door mijn schouders boven mijn heupen te plaatsen. Ik voelde gelijk dat ik meer mee bewoog met mijn bekken.

 

Ik zou het iedereen zeker aanraden!

REVIEW

FEMKE VEERMAN

Wat ik heel knap vind, dat is de grote verscheidenheid aan oefeningen en dat daarmee de nuances van je ruitervoorkeuren beter inzichtelijk worden.

 

Op basis van mijn ruitervoorkeuren en vanuit Suzanne de vraag waar mijn persoonlijke aandachtspunten liggen, heeft ze mij een tijdje geobserveerd. Op een bepaald moment hielden we halt bij je en gaf je mij heel specifieke instructies gericht op mijn onrustige hand en aanleuning. In plaats van te focussen op mijn handen vroeg je mij mijn bovenarmen en ellebogen te stabiliseren. Daarna veranderde de onrust die er eerst was naar meer rust in de aanleuning en een stille hand!

 

Ik heb Suzanne als heel kundig ervaren. Ze is rustig en prettig in de omgang, kan snel schakelen en werkt met praktische aanwijzingen en voorbeelden die je direct resultaat opleveren.

REVIEW

SASKIA DUIN

Ik ging blanco het traject in, zo van ik zie wel wat er gaat gebeuren, maar wat een bijzondere ervaring. Dat je doormiddel van een paar bewegingen/ oefeningen een persoonlijk profiel kan maken. Echt het klopt ook allemaal. Hierdoor heb ik meer zelfinzicht gekregen waar ik mee aan slag kan.

 

Hierna gingen we rijden en wat een profijt had ik van het geleerde profileren. De aanwijzingen die je gaf tijdens de rijlessen waren duidelijk en daardoor ook goed uit te voeren Het belangrijkste voor mij het stabiliseren vanuit mijn bekken. Mijn paard ging direct beter lopen, ruimer, vrijer bewegen en dat is voor beide zo fijn. Nu een paar weken verder gebruik ik nog steeds je aanwijzingen en wat gaat mijn merrie goed. Het is zo een eye-opener geweest.

 

Suzanne dank je wel voor deze leerzame lessen, ik hoop dat er nog vele mensen volgen die van je kundigheid mogen leren. Ik beveel je dan ook bij iedereen aan. De rust die je uitstraalt en de duidelijkheid die je gebruikt is super fijn.