Over

Suzanne

VAN KINDS AF AAN

ZAT IK AL OP DE MANEGE

Op mijn negende ben ik begonnen met paardrijden en ik ben niet meer gestopt. Van kinds af aan zat ik altijd al op de manege. Het was bijna niet voor te stellen dat ik niets met paarden zou gaan doen! In 2002 heb ik mijn instructeursopleiding succesvol afgesloten en ben ik fulltime in de paarden gaan werken. Mijn ambitie ligt bij de dressuur en in 2013 ben ik voor mijzelf begonnen met mijn bedrijf SH Dressuurtraining.

Ruitervoorkeuren

DRESSUURTRAINER EN COACH

Verschillen

Als dressuurtrainer en coach hebben de verschillen in ruiters mij altijd geboeid. Wat zorgt er eigenlijk voor dat je iedere ruiter zo kan coachen dat iedereen zich heel goed ontwikkelt?  Ik vond het altijd al heel fascinerend en soms frustrerend dat het bij de ene ruiter allemaal heel makkelijk gaat en bij een ander allemaal veel moeilijker. Alsof je aanwijzingen niet doorkomen en de ruiter iets echt niet kan uitvoeren. Waarom duurt het soms zo lang voordat er iets verbetert?

 

ActionTypes

Als enige hippisch opgeleide trainer/coach heb ik de internationale opleiding van de ActionTypes Approach (motorische- en leervoorkeuren van sporters)  afgerond. Daar is dit unieke programma van Ruitervoorkeuren op gebaseerd en uit ontwikkeld.

 

Effect

Het trainen van ruiters aan de hand van hun ruitervoorkeuren profiel is zo fijn. Ik weet hoe ik de aanwijzing moet geven om begrepen te worden en welk lichaamsdeel van de ruiter als eerste voor een verbetering gaat zorgen.

De ruiter ontwikkelt veel meer ruitergevoel en leert ook echt vertrouwen op zijn eigen gevoel. Dit geeft een stabiele basis voor ruiter en paard om zich verder te ontwikkelen. Dit maakt het trainen ook zoveel leuker! Je hebt meteen effect en voelt en ziet onmiddellijk dat het werkt.

Neem contact op